Skip to content

 

Schaatsen in de nieuwste overdekte kunstijsbaan van Nederland – met het beste ijs van het land en ook nog eens energieneutraal. Die belevenis wil je natuurlijk niet missen!

Houd rekening met deze bijzonderheden:

  • De baan is geen 400, maar 250 meter lang. Je moet dus meer rondjes rijden (zie tabel). Train deze winter extra op je bochten-techniek!
  • De baan ligt op de eerste verdieping, je moet dus eerst een trap op en pas daar je schaatsen aantrekken.
  • Het aantrekken van de schaatsen gebeurt op bankjes in het middenterrein (schaatsbeschermers om na het aantrekken naar de baan te lopen, wordt aangeraden). Je schoenen of andere spullen kun je in de genummerde zak stoppen die je van de organisatie hebt gekregen. Daarna loop je naar de toegang van de schaatsbaan en stapt het ijs op aan de binnenkant van de baan. Je doet je schaatsbeschermers rustig af zodra je het ijs opkomt.
  • Voor het zelf bijhouden van hoeveel rondes je hebt gereden is een rondenteller handig om mee te nemen.
afstandaantal ronden
jeudbiatlon12 (ca 3 km.)
middenafstand wintertriatlon40 (ca. 10 km.)
lange afstand wintertriatlon80 (ca. 20 km.)

Waar laat je je spullen?

Als je op de ijsbaan aankomt, staan er bankjes klaar om je schaatsen aan te trekken. Vergeet je helm, handschoenen en transponder en eventueel je rondenteller, niet! Kleren, schoenen en schaatshoezen doe je in een plastic zak.

Zie verder de passage over schaatsen op de pagina met wedstrijdinformatie over je materiaal en het ronden tellen.


◊ Navigeer direct terug/door naar
Leidse Wintertriatlon, inschrijven,
afstanden, wedstrijdregels, locatie, loopparcours, fietsparcours, wisselzone, organisatie, sponsors, vrijwilliger worden?, contact

Back To Top