Skip to content

NIEUW! Schrijf je (vanaf eind november) in voor De Leidse Wintertriatlon 2024.

 

ZVL-1886 heeft een enthousiaste en actieve triathlonafdeling. Van startende triathleten, die kennis willen maken met de sport tot gedreven wedstrijd triathleten. Trainend voor korte afstanden, of juist voor een hele triathlon. Iedereen is welkom om mee te doen aan onze trainingen.

We hanteren een zomerseizoen en een winterseizoen. In het voorjaar wordt er specifiek aandacht besteedt aan wissel- en combitrainingen: het combineren van fietsen en lopen. Als triathlon-lid kun je via de vereniging een wedstrijdlicentie van de NTB aanvragen en naast reguliere wedstrijden, ook meedoen aan de teamcompetities. In deze competitie start je een aantal wedstrijden met een team van vier deelnemers. Op dit moment hebben we een damesteam in de 1e divisie, een herenteam in de 2e divisie en een herenteam in de 3e divisie. Naast de trainingen worden er allerlei activiteiten georganiseerd door de leden zelf, zoals het jaarlijkse trainingsweekend, een barbecue, fietstochten, zwemanalyse, baanwielrennen en nog veel meer.

In 2019 zijn we begonnen met een jeugdafdeling voor de triathlon. De zwemtrainingen worden verzorgd door de zwemafdeling, de overige trainingen door de triathlonafdeling. Naast fietsen en lopen zijn dat bijvoorbeeld ook wissel- en combitrainingen. In de winter wordt er alleen gezwommen en hardgelopen en vanaf de lente ook weer gefietst. Op iedere fiets kun je meedoen, hoewel een fiets met versnellingen wel een pré is. Een helm is wel verplicht. De trainingen worden toegespitst op het niveau van de jeugd en zodoende is iedereen vanaf een jaar of 10 welkom! Stuur voor meer informatie een mail naar jeugd-triathlon@zvl-1886.nl.

Lid worden of een keer een triathlontraining meedoen?

De triathlonafdeling werkt met kwartaallidmaatschappen. Aan het einde van elk kwartaal organiseren we een open week, waar je geheel vrijblijvend met een aantal trainingen mee kunt doen om te kijken of het wat voor je is. De open weken worden in de volgende periodes georganiseerd:
– maart
– juni
– september
– december

Daarna kun je beslissen om lid te worden. Interesse om mee te doen met de eerstvolgende open week? Stuur dan een mailtje naar triathlon@zvl-1886.nl.
Voor de zwemtrainingen is enige borstcrawlervaring nodig. Als je nog geen borstcrawl kunt zwemmen, dan kun je dit leren bij de borscrawllessen. Als je hierover twijfelt, neem dan ook contact met ons op!

Back To Top