Skip to content

Midden in de drukke Randstad is het gelukt om een verkeersluwe fietsroute te maken door polders en langs bos en plas in De Vlietlanden. Je fietst zelfs een kilometer door een natuurgebied dat speciaal voor ons op 3 maart even wordt opengesteld door het Zuid-Hollands Landschap.

Hier kun je het GPX bestand downloaden.

Het is verstandig om het parcours een keer te verkennen.

Op de ochtend zelf kan dat van 07.30 tot 08.20 uur. Gebruik dan om in te korten de doorsteek via knooppunt 98 en 96. In het begin en aan het eind van het parcours zitten wat smalle stukken en haakse bochten. Daar kan je nog niet helemaal voluit; er staan vrijwilligers om je te waarschuwen. Vanaf punt (3) op de kaart kun je snelheid maken. Bij (5) en kort daarna is het weer even gas terugnemen, maar ook daarna komt er een heerlijk snel stuk.
Ook het laatste stuk langs de plassen heb je de ruimte om door te stampen. Maar houd je stuur goed vast: bij het rode fietsertje zitten een paar hobbels in het asfalt en één bocht is wat scherper dan je verwacht. In de laatste kilometer (tussen B en A) moet je weer wat gas terugnemen. Dat is sowieso slim als je weer met frisse benen op het ijs wilt stappen.

Let op: de route is verkeersluw, maar je komt ook ander verkeer tegen. Houd je daarbij aan de algemene verkeersregels!

Parcourslengte

  • middenafstand: aanloop + 1 ronde = 26,5 km
  • lange afstand: aanloop + 2 rondes = 49,2 km

◊ Navigeer direct terug/door naar
Leidse Wintertriatlon, inschrijven,
afstanden, wedstrijdregels, locatie, loopparcoursschaatsen, wisselzone, organisatie, sponsors, vrijwilliger worden?, contact

Back To Top