Skip to content

De Leidse Wintertriatlon is een gezamenlijk initiatief van de Leidse watersportvereniging ZVL-1886 en de IJssport Vereniging Leiden.

ZVL-1886

Binnen ZVL-1886 vind je naast de disciplines waterpolo, wedstrijdzwemmen en zwemles, een enthousiaste triatlonafdeling. Deze organiseert iedere zomer de populaire triathlon Leiderdorp. De discipline triatlon van ZVL-1886 heeft veel actieve leden en heeft veel actuele ervaring met de praktische organisatie van een dergelijk groot evenement.

IJssport Vereniging Leiden

Opgericht in 1986 is IJVL precies 100 jaar jonger dan samenwerkingspartner ZVL-1886. Al kort na haar oprichting, in 1989, organiseerde IJVL haar eerste wintertriatlon. Het evenement was 26 keer een jaarlijks hoogtepunt in de oude ijshal aan de Vondellaan. Geleidelijk werd deze te klein en kwam er te veel verkeer op het fietsparcours. Na 2014 werd er geen wintertriatlon meer gehouden.

2023 nieuwe kansen

Door de komst van de nieuwe IJshal De Vliet, dichtbij rustige polders en recreatiegebied De Vlietlanden, is het weer mogelijk om een veilige en aantrekkelijke wintertriatlon te organiseren. Al tijdens de bouw van de ijshal hebben enkele actieve schaatsers en triatleten elkaar gevonden om plannen te maken voor de terugkeer van dit evenement.

Sinds maart 2023 is daarom, eerst informeel en later gesteund door de besturen van ZVL-1886 en IJVL, een organisatiecomité actief dat de nieuwe wintertriatlon voorbereidt. Parcoursen zijn vanaf de lente uitvoerig verkend en oude en nieuwe draaiboeken naast elkaar gelegd. Veel tijd is ook gestoken in de aanvraag van vergunningen bij de betreffende gemeentes. In november 2023 sprongen alle lichten op groen en kon de werving van deelnemers en vrijwilligers beginnen

Organisatiecomité

naamverenigingverantwoordelijk voor
Frank SteenkampIJVLparcours, vergunningen, publiciteit
Hedi van DijkZVL-1886begroting, publiciteit, vrijwilligers
Jos SeegersIJVL én ZVL-1886sponsorwerving
Leone de VoogdZVL-1886parcours, vergunningen, wedstrijdsecretariaat
Rien BakkerIJVLstart-/finishgebied

Wij zijn te bereiken via het contactformulier.


◊ Navigeer direct terug/door naar
Leidse Wintertriatlon, inschrijven,
afstanden, wedstrijdregels, locatie, loopparcours, fietsparcours, schaatsen, wisselzone, sponsors, vrijwilliger worden?, contact

Back To Top