Skip to content

Waterpolo is een teamsport die in het water wordt gespeeld. Het is de bedoeling om met een combinatie van zwem- en baltechniek, tactiek en een hoop uithoudingsvermogen, vaker te scoren dan de tegenpartij. Waterpolo is de oudste teamsport op het programma van de Olympische Spelen. ZVL-1886 is een van de eerste verenigingen in Nederland waar deze sport kon worden beoefend.

Waterpolowedstrijden kun je al spelen vanaf een leeftijd van 6/7 jaar (mini’s) en zijn bedoeld voor zowel jongens als meisjes. Voor iedere leeftijdscategorie is er wel een waterpoloteam. Je moet wel in het bezit zijn van een zwemdiploma en de borstcrawl beheersen. Uiteindelijk kom je vanaf de leeftijd van 19 jaar in de seniorenteams voor dames of heren terecht. Een team bestaat uit zes veldspelers en een keeper. Het veld beslaat het hele zwembad (25 meter). De jongste jeugd speelt met minder spelers op een half bad. Een wedstrijd is verdeeld over vier periodes, die afhankelijk van de leeftijd en het niveau, 4 tot 8 minuten zuivere speeltijd duren.

Bij ZVL-1886 wordt er waterpolo op zowel recreatief als op topsportniveau gespeeld. Zowel het eerste damesteam als het eerste herenteam van onze vereniging spelen op het hoogste niveau van Nederland, de Eredivisie. De dames zijn in de afgelopen jaren zelfs meerdere keren landskampioen en bekerwinnaar geworden! Met 21 jeugdteams, 10 herenteams en 8 damesteams, zowel op topsportniveau als recreatief niveau, heeft ZVL-1886 voor iedereen wat te bieden. Wedstrijden en trainingen worden zowel in zwembad De Zijl als in zwembad De Vliet gehouden en ‘s zomers wordt er buiten getraind in het buitenbad De Vliet. Voor alle waterpoloërs bestaat de mogelijkheid om meerdere trainingen per week te volgen.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie, klik dan op onderstaande buttons of neem contact op met ons via de contactpagina. Selecteer ‘waterpolo’ als onderwerp en vul je gegevens is. Je kunt altijd een proeftraining komen doen om te kijken of waterpolo echt iets voor je is. Lijkt je dit wat, stuur dan dit formulier in. Tot binnenkort in het zwembad!?

Back To Top