skip to Main Content

LESZWEMMEN BIJ ZVL-1886

ZVL-1886 zorgt dat kinderen in een veilige omgeving leren zwemmen.

We bieden zwemles aan in Zwembad De Zijl en het Vijf Meibad. Onze lestijden vind je hier terug. We bieden nu nog zwemles aan volgens twee verschillende principes: het Zwem-ABC en SuperSpetters. We hebben onlangs besloten om met SuperSpetters te gaan stoppen. De kinderen die nu nog de lessen volgen, gaan uiteraard gewoon door. We nemen alleen geen nieuwe SuperSpetters meer aan.

Uiteraard worden al onze zwemlessen verzorgd door gediplomeerde zweminstructeurs en kunnen zij een VOG (verklaring omtrent gedrag) overleggen. Wij maken gebruik van het online volgsysteem Zwemscore. Door in te loggen kun je hier eenvoudig de vorderingen van je kind volgen.

Kijk hier welk zwembad, welke lestijd of methode het best aansluit bij je kind, jezelf en jullie gezinssituatie.

Meteen aanmelden? Dan kan!
We maken gebruik van Zwemscore, een online systeem waarmee je je kind kunt aanmelden. Als je kind eenmaal bij ons gestart is, kun je met ditzelfde systeem de vorderingen bij de zwemlessen eenvoudig volgen. Wil je meer informatie? Stuur ons een bericht via de contactpagina (selecteer als onderwerp ‘Zwemlesinfo’) of bel ons op 06-27652553.


We hebben op het moment een leuke actie!

Na het behalen van je B-diploma, mag je gratis en vrijblijvend drie keer meetrainen bij onze afdeling waterpolo. Een mooie kans om uit te zoeken of waterpolo bij je past!

Kijk hier voor meer informatie

 


VEELGESTELDE VRAGEN (FAQ)

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind met zwemles beginnen bij ZVL-1886?

Kinderen kunnen vanaf 4 jaar naar zwemles, vanaf 3 jaar mag u uw kind al inschrijven. Uw kind komt dan op de wachtlijst te staan en wordt opgeroepen zodra de startleeftijd bereikt is en er plaats is op de gewenste lestijd.

Is er een wachtlijst?

Er is wel een wachtlijst. De wachtlijst is afhankelijk van de gekozen dag en lesuur. U wordt hierover geïnformeerd op het moment dat u contact met ons opneemt.

Soms krijgt u een oproep voor andere beschikbare plekken, omdat wij u graag de mogelijkheid willen bieden om sneller te starten dan op de dag van uw voorkeur. Hebt u geen interesse, dan hoeft u niet te reageren. U blijft uiteraard gewoon op de wachtlijst staan van uw voorkeur.

Als uw kind al zwemles heeft gehad in een ander zwembad, dan kan het meestal gelijk instromen na een proefles.

Mijn kind heeft elders zwemlessen gevolgd, hoe wordt er een proefles geregeld?

Als uw kind elders zwemlessen heeft gevolgd, dan kunt u een afspraak maken voor een proefles. Uw kind kan dan zijn/haar vaardigheden laten zien en wordt op basis van deze vaardigheden in een groep geplaatst.

Hoe groot zijn de lesgroepen?

Wij gaan uit van maximaal 8-10 leerlingen per lesgroep.

Gaat het hele groepje na een periode over naar het volgende niveau?

Nee, we volgen de ontwikkeling per kind. Als een kind er aan toe is, gaat het over naar de volgende groep.

Hoe lang heeft mijn kind nodig om een A diploma te halen?

Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Er zijn veel factoren die daar sterk van invloed op zijn: leeftijd, lichaamsbouw, motoriek, angst etcetera. Elk kind is wat dat betreft uniek, wij kunnen daardoor geen garantie geven voor de termijn waarop een kind kan afzwemmen.

Mag ik als ouder aanwezig zijn tijdens de zwemlessen?

Ouders zijn tijdens de zwemles niet toegestaan in de zwemzaal. De belangrijkste reden hiervoor is dat de kinderen snel worden afgeleid. Bij de eerste les mag u natuurlijk wel binnen kijken, vanaf 2e les kunt u onder het genot van een kop koffie of thee in de kantine plaatsnemen en daarvandaan de lessen bekijken.

Mag mijn kind een zwembril op tijdens de lessen?

Voor het zwem-ABC is een zwembril NIET toegestaan. Leren kijken en oriënteren onder water is een belangrijk onderdeel van het leren zwemmen. Immers: als uw kind onverwacht in het water terecht komt, heeft hij/zij ook geen zwembril op en moet zich dan ook kunnen redden. Alleen als het gaat om medische redenen, waarvoor een doktersverklaring getoond moet worden, kan hiervan afgeweken worden.

Kan ik vragen stellen over de voortgang van de zwemlessen?

Ja zeker! Het is het handigst om aan het einde aan de zwemles, aan de eigen lesgever, vragen te stellen over de vorderingen van u kind.

Wat gebeurt er als er wordt geconstateerd dat mijn kind een achterstand op loopt in vergelijking met de andere leerlingen in een groep?

In dat geval zal de coördinator een signaal krijgen van de lesgever en zal met u contact opnemen om samen een passende oplossing te vinden.

Waarom leert het ene kind sneller zwemmen dan het andere kind?

Sommige kinderen zijn motoriek verder in de ontwikkeling dan anderen. Ze pikken dingen sneller op dan anderen. Aandacht speelt ook een belangrijke rol. Kinderen die snel afgeleid zijn zullen er langer over doen om een zwemdiploma te behalen.

Kan een gemiste zwemles worden ingehaald?

Nee, dit is niet mogelijk. Bij langdurige afwezigheid ( bv. door ziekte) kan in overleg, de contributie tijdelijk stopgezet worden.

Hoe kan ik de zwemlessen opzeggen?

Voor het opzeggen van de zwemlessen geldt een opzegtermijn van één kalendermaand. U kunt een mail sturen naar de secretariaat met daarin de gegevens van de leerling en uitschrijvingsdatum.

Kan ik mijn contributie terug krijgen als ik de zwemlessen heb opgezegd?

Nee. Dit is niet mogelijk.

Kan ik de dag of tijd van de zwemles van mijn kind veranderen?

Ja, u kunt dit doorgeven bij de coördinator. Onze coördinator zal u direct vertellen of op de door u gewenste dag en tijd plaats voor uw kind is. U kunt ook telefonisch of via een mail contact opnemen met de secretariaat.

Leert mijn kind zwemmen met kurkjes om?

Wij vinden het belangrijk dat de kinderen eigenschappen van het water leren kennen zonder drijfmiddelen. Zo ontdekken ze wat wel en niet mogelijk is in het water zonder dat ze daarbij geholpen worden. Kinderen leren gebruik te maken van hun natuurlijk drijfvermogen.

In een latere fase worden de drijfmaterialen wel gebruikt, niet als drijfmiddel, maar als hulpmiddel, zo kunnen ze alle concentratie richten op het uitvoeren van een zwemslag.

Wat zijn de kledingeisen voor het Zwem ABC diploma?

A diploma: Badkleding, shirt met lange mouwen, lange broek, (geen legging), schoenen. Tip: neem een plastic tas mee naar de les voor de natte kleding.

B diploma: Badkleding, shirt met lange mouwen, lange broek (geen legging), schoenen. Tip: neem een plastic tas mee naar de les voor de natte kleding

C diploma: Badkleding, shirt met lange mouwen, lange broek (geen legging), jas of trainingsjack, schoenen.  Tip: neem een plastic tas mee naar de les voor de natte kleding

Kan mijn kind na het diploma C verder gaan met de zwemvaardigheid diploma's?

Bij ons bestaat de mogelijkheid door te gaan met zwemmen na het Zwem-ABC. Tijdens de lessen leren de kinderen andere takken van de zwemsport kennen zoals waterpolo, wedstrijdzwemmen.

Back To Top