skip to Main Content

LESZWEMMEN BIJ ZVL-1886

Uiteraard kun je bij ons ook leren zwemmen!

We geven op diverse dagen zwemles in zwembad De Zijl en het Vijf Meibad. ZVL-1886 is bevoegd voor methode SuperSpetters van de KNZB én we hebben de licentie Zwem-ABC van de NZR. Er zijn nog enkele lesuren beschikbaar waar plaats is voor nieuwe kinderen. Met keuze uit ruim 30 lesuren per week is er altijd wel een passend tijdstip te vinden.

Meteen aanmelden? Dan kan!
We maken gebruik van Zwemscore, een online systeem waarmee je je kind kunt aanmelden. Als je kind eenmaal bij ons gestart is, kun je met ditzelfde systeem de vorderingen bij de zwemlessen eenvoudig volgen. Wil je meer informatie? Stuur ons een bericht via de contactpagina (selecteer als onderwerp “Zwemlesinfo”) of bel ons op 06-27652553.

Klik hier om je aan te melden

Coronamaatregelen

Update 19-06-2020

Diplomazwemmen
Het afzwemmen vindt plaats in zwembad De Zijl tijdens de lesuren op:
– dinsdag 23 juni en donderdag 25 juni voor de kinderen die voorheen in zwembad Vijf Meibad lessen volgden
– woensdag 24 en zondag 28 juni voor de kinderen die voorheen in zwembad De Zijl lessen volgden
– zaterdag 11 juli voor de kinderen die voorheen in zwembad De Zijl het programma Superspetters volgden.

We kijken momenteel of het mogelijk is om in de week voor de zomervakantie nog meer kinderen te kunnen laten afzwemmen. Mocht dit zo zijn, dan krijgt u daar uiteraard bericht over.

Uitbreiding zwemlessen
Met de versoepeling van de maatregelen is het ook mogelijk om kinderen van andere groepen uit te nodigen om te komen zwemmen. Hier zijn we al mee begonnen. Omdat het instructiebad voorlopig gesloten blijft, is het niet verantwoord om de groepen die gebruik maken van dit bad op te starten. Dit hangt samen met het fysieke contact dat nodig is tussen de kinderen en lesgever bij deze startgroepen.

Mocht er ruimte zijn voor uw kind, dan krijgt u hier via de mail of telefoon bericht over.

We willen jullie nogmaals wijzen op de special uitgebrachte nieuwsbrief van het bestuur en het protocol verantwoord zwemmen. Laten we het samen veilig houden!


We hebben op het moment een leuke actie!

Na het behalen van je B-diploma, mag je gratis en vrijblijvend drie keer meetrainen bij onze afdeling waterpolo. Een mooie kans om uit te zoeken of waterpolo bij je past!

Kijk hier voor meer informatie

 


ZWEMBAD DE ZIJL EN VIJF MEIBAD

ZVL-1886 zorgt dat kinderen in een veilige omgeving leren zwemmen.  We bieden zwemles aan in Zwembad De Zijl en het Vijf Meibad. Onze lestijden vind je hier terug. We bieden zwemles aan volgens twee verschillende principes: het Zwem-ABC en SuperSpetters. In het Vijf Meibad kunnen kinderen leren zwemmen volgens het Zwem-ABC. In zwembad De Zijl bieden we beide methoden aan. Beiden zijn goed en veilig, maar de weg naar het zwemdiploma verloopt op een iets andere manier. Uiteraard worden al onze zwemlessen verzorgd door gediplomeerde zweminstructeurs en kunnen zij een VOG (verklaring omtrent gedrag) overleggen. Wij maken gebruik van het online volgsysteem Zwemscore. Door in te loggen kun je hier eenvoudig de vorderingen van je kind volgen.

Kijk hier welk zwembad, welke lestijd of methode het best aansluit bij je kind, jezelf en jullie gezinssituatie.

VEELGESTELDE VRAGEN (FAQ)

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind met zwemles beginnen bij ZVL-1886?

Dit is afhankelijk van de gekozen lesmethode: Voor het zwem-ABC vanaf 4 jaar, voor Superspetters is dit vanaf 5 jaar. In beide gevallen kan vanaf 3 jaar al ingeschreven worden. Uw kind komt dan op de wachtlijst te staan en wordt opgeroepen zodra de startleeftijd bereikt is en er plaats is op de gewenste lestijd.

Is er een wachtlijst?

Er is wel een wachtlijst. De wachtlijst is afhankelijk van de gekozen dag en lesuur. U wordt hierover geïnformeerd op het moment dat u contact met ons opneemt.

Soms krijgt u een oproep voor andere beschikbare plekken, omdat wij u graag de mogelijkheid willen bieden om sneller te starten dan op de dag van uw voorkeur. Hebt u geen interesse, dan hoeft u niet te reageren. U blijft uiteraard gewoon op de wachtlijst staan van uw voorkeur.

Als uw kind al zwemles heeft gehad in een ander zwembad, dan kan het meestal gelijk instromen na een proefles.

Mijn kind heeft elders zwemlessen gevolgd, hoe wordt er een proefles geregeld?

Als uw kind elders zwemlessen heeft gevolgd, dan kunt u een afspraak maken voor een proefles. Uw kind kan dan zijn/haar vaardigheden laten zien en wordt op basis van deze vaardigheden in een groep geplaatst.

Hoe groot zijn de lesgroepen?

Wij gaan uit van maximaal 6-8 leerlingen per lesgroep.

Gaat het hele groepje na een periode over naar het volgende niveau?

Nee, we volgen de ontwikkeling per kind. Als een kind er aan toe is, gaat het over naar de volgende groep.

Hoe lang heeft mijn kind nodig om een A diploma te halen?

Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Er zijn veel factoren die daar sterk van invloed op zijn: leeftijd, lichaamsbouw, motoriek, angst etcetera. Elk kind is wat dat betreft uniek, wij kunnen daardoor geen garantie geven voor de termijn waarop een kind kan afzwemmen.

Mag ik als ouder aanwezig zijn tijdens de zwemlessen?

Ouders zijn tijdens de zwemles niet toegestaan in de zwemzaal. De belangrijkste reden hiervoor is dat de kinderen snel worden afgeleid. Bij de eerste les mag u natuurlijk wel binnen kijken, vanaf 2e les kunt u onder het genot van een kop koffie of thee in de kantine plaatsnemen en daarvandaan de lessen bekijken.

Mag mijn kind een zwembril op tijdens de lessen?

Dit is afhankelijk van de gekozen lesmethode. Voor het zwem-ABC is een zwembril NIET toegestaan. Leren kijken en oriënteren onder water is een belangrijk onderdeel van het leren zwemmen. Immers: als uw kind onverwacht in het water terecht komt, heeft hij/zij ook geen zwembril op en moet zich dan ook kunnen redden. Alleen als het gaat om medische redenen, waarvoor een doktersverklaring getoond moet worden, kan hiervan afgeweken worden.

Voor Superspetters is het gebruik van een zwembril een onderdeel van de opleiding en is daardoor bij sommige zwemonderdelen WEL toegestaan.

Kan ik vragen stellen over de voortgang van de zwemlessen?

Ja zeker! Het is het handigst om aan het einde aan de zwemles, aan de eigen lesgever, vragen te stellen over de vorderingen van u kind.

Wat gebeurt er als er wordt geconstateerd dat mijn kind een achterstand op loopt in vergelijking met de andere leerlingen in een groep?

In dat geval zal de coördinator een signaal krijgen van de lesgever en zal met u contact opnemen om samen een passende oplossing te vinden.

Waarom leert het ene kind sneller zwemmen dan het andere kind?

Sommige kinderen zijn motoriek verder in de ontwikkeling dan anderen. Ze pikken dingen sneller op dan anderen. Aandacht speelt ook een belangrijke rol. Kinderen die snel afgeleid zijn zullen er langer over doen om een zwemdiploma te behalen.

Kan een gemiste zwemles worden ingehaald?

Nee, dit is niet mogelijk. Bij langdurige afwezigheid ( bv. door ziekte) kan in overleg, de contributie tijdelijk stopgezet worden.

Hoe kan ik de zwemlessen opzeggen?

Voor het opzeggen van de zwemlessen geldt een opzegtermijn van één kalendermaand. U kunt een mail sturen naar de secretariaat met daarin de gegevens van de leerling en uitschrijvingsdatum.

Kan ik mijn contributie terug krijgen als ik de zwemlessen heb opgezegd?

Nee. Dit is niet mogelijk.

Kan ik de dag of tijd van de zwemles van mijn kind veranderen?

Ja, u kunt dit doorgeven bij de coördinator. Onze coördinator zal u direct vertellen of op de door u gewenste dag en tijd plaats voor uw kind is. U kunt ook telefonisch of via een mail contact opnemen met de secretariaat.

Leert mijn kind zwemmen met kurkjes om?

Wij vinden het belangrijk dat de kinderen eigenschappen van het water leren kennen zonder drijfmiddelen. Zo ontdekken ze wat wel en niet mogelijk is in het water zonder dat ze daarbij geholpen worden. Kinderen leren gebruik te maken van hun natuurlijk drijfvermogen.

In een latere fase worden de drijfmaterialen wel gebruikt, niet als drijfmiddel, maar als hulpmiddel, zo kunnen ze alle concentratie richten op het uitvoeren van een zwemslag.

Wat zijn de kledingeisen voor het Zwem ABC diploma?

A diploma: Badkleding, shirt met lange mouwen, lange broek, (geen legging), schoenen. Tip: neem een plastic tas mee naar de les voor de natte kleding.

B diploma: Badkleding, shirt met lange mouwen, lange broek (geen legging), schoenen. Tip: neem een plastic tas mee naar de les voor de natte kleding

C diploma: Badkleding, shirt met lange mouwen, lange broek (geen legging), jas of trainingsjack, schoenen.  Tip: neem een plastic tas mee naar de les voor de natte kleding

Kan mijn kind na het diploma C verder gaan met de zwemvaardigheid diploma's?

Bij ons bestaat de mogelijkheid door te gaan met zwemmen na het Zwem-ABC. Tijdens de lessen leren de kinderen andere takken van de zwemsport kennen zoals waterpolo, wedstrijdzwemmen.

Wat is het verschil tussen het KNZB SuperSpetters-diploma en het NRZ Zwem-ABC diploma?

Het Zwem-ABC bestaat uit drie diploma’s waarbij het kind na het behalen van het gehele Zwem-ABC het predicaat zwemveilig krijgt. Bij SuperSpetters wordt er gewerkt met maar één diploma, het KNZB zwemdiploma. Na het behalen van dit diploma zijn kinderen zeer zwemveilig. Hiermee wordt voorkomen dat men voortijdig afhaakt na bijvoorbeeld het A-diploma.

Back To Top