skip to Main Content

Belangrijkste Coronaregels op een rijtje (vanaf 25 september 2021)

  • Richtlijnen RIVM en KNZB zijn leidend;
  • Heb je klachten – blijf thuis en laat je testen;
  • Meld positieve uitslag altijd aan je trainer of coach;
  • Rondom het bad altijd aanwijzingen van de Coronacoördinatoren (oranje hesjes) opvolgen; 
  • Publiek toegestaan bij wedstrijden of trainingen;
  • QRC controle (Corona Check App) verplicht bij wedstrijden Heren 1, Dames 1 en in het clubhuis;
  • De kleedkamers zijn open.

Vanaf zaterdag 25 september is het protocol verantwoord zwemmen versie 7.0 van kracht. Onze vereniging volgt daarmee richtlijnen zoals KNZB en NOC-NSF die hebben opgesteld. De belangrijkste aanpassing ten opzichte van versie 6.0 is dat er voor het zwemmen geen afstandsbeperkingen meer gelden. Alleen in het geval van publiek bij topwedstrijden (voor onze vereniging betreft dat de wedstrijden waterpolo van onze Dames 1 en Heren 1) en bezoek aan onze clubhuizen (indien het clubhuis als horecagelegenheid in gebruik is) is een corona toegangsbewijs nodig (QR-code).

Dat betekent dat alle leden en bezoekers van de Waterkeet en het clubhuis in het Vijf Meibad – op de momenten dat er barbezetting is – vanaf zaterdag 25 september zullen vragen om een QR-code. Dit geldt ook voor ouders van kinderen die leszwemmen. Hetzelfde geldt voor een bezoek aan de wedstrijden van Da1/He1. Wij verzoeken iedereen hierop voorbereid te zijn. Op deze manier kan iedereen weer op een veilige genieten van onze clubhuizen. Ook leden en bezoekers met een kwetsbare gezondheid.

In het Protocol Verantwoord Sporten (versie 25 september 2021) hebben we vastgelegd hoe we binnen de vereniging, op basis van de richtlijnen RIVM en KNZB, omgaan met veiligheid en hygiëne in en om het zwembad om zo op een verantwoorde wijze te kunnen zwemmen.

Back To Top