Ga naar hoofdinhoud

LEIDSE WINTERTRIATLON 2024  

ZONDAG 3 MAART 2024, SAVE THE DATE
In en rond de nieuwe Leidse IJshal bij de Vliet

tekst: Frank Steenkamp

Ben je een schaatser die aardig kan fietsen en lopen? Een hardloper, wielrenner of triatleet die ook iets met ijs heeft? Voor alle veelzijdige duursporters hebben we goed nieuws. Leiden werkt aan een eigen wintertriatlon. Begin maar vast te trainen!

Wintertriatlon, wat is dat?
Lopen, fietsen en schaatsen. Dat zijn de drie pijlers van de wintertriatlon. Het is net als zomertriatlon, maar het zwemmen is vervangen door schaatsen. En in de winter eindig je niet met lopen, maar begin je ermee. De afstanden zijn vergelijkbaar met de zomertriatlon. De lange afstand is 10+50+20 kilometer. Bij de korte gaat het om de helft: 5+25+10 kilometer. Voor de jeugd komt er een biatlon: lopen en schaatsen.

Uniek in het westen
Wintertriatlons worden de laatste jaren alleen in het noorden en oosten van het land gehouden: in Leeuwarden, Groningen en Enschede. Als alles goed gaat, heeft Leiden dus straks de enige wintertriatlon in het westen. Daarmee wordt een traditie hersteld, want rond de oude ijshal aan de Vondellaan werd ruim 25 jaar lang een wintertriatlon georganiseerd (zie het plaatje uit het jaar 2000).Door de bouwactiviteiten aan die kant van de stad werd deze steeds moelijker te organiseren. In 2014 viel daarom het doek.

Vlietlanden en polders
De opening van de nieuwe ijshal bij de Vliet – in oktober van dit jaar – biedt nieuwe kansen. Dus hebben triatlonvereniging ZVL-1886 en schaatsclub IJVL de handen ineen geslagen voor een nieuw winterevenement, op 3 maart 2024. Het loopparcours gaat langs de Vliet en de Korte Vliet. Het fietsparcours gaat over vrij liggende fietspaden en verkeersluwe wegen door de weilanden van Zoeterwoude en Stompwijk en het recreatiegebied Vlietlanden.

Voorbehoud
Op dit moment is de organisatie nog bezig met vergunningen en sponsorwerving. Zodra die zaken rond zijn, zullen we meer details bekendmaken. Wil je op de hoogte worden gehouden van de voortgang en bericht krijgen als de inschrijving doorgaat? Vul dan onderstaand interesseformulier in:

(velden met een * zijn vereist)

    als potentiële deelnemerals potentiële vrijwilligeranders

    de hele (10/50/20 km)de halve (5/25/10 km)jeugdbiatlon (2/-/3km)


    Lees hier onze privacyverklaring

    Back To Top