Skip to content

MAANDAG 1 APRIL 2024 ZWEMLOOP LEIDEN

Maandag 1 april 2024 (2e paasdag) vindt de 1e editie van de Zwemloop Leiden plaats bij sportcomplex De Vliet. Doe mee met de allereerste zwemloop in en rondom het gloednieuwe binnenbad de Vliet in Leiden!

Of het nu de aftrap is van weer een succesvol sportseizoen, je jezelf eens wilt meten met je vrienden of clubgenoten, of wanneer je voor het eerst aan zo’n evenement meedoet. Het maakt niets uit, iedereen en ieder niveau is meer dan welkom!

 


PARCOURS

Bij een zwemloop wordt er eerst gezwommen, en gelijk daarna ga je hardlopen. Tijdens het aantrekken van je hardloopschoenen loopt de tijd gewoon door, dus ook dat hoort bij de wedstrijd. De zwemloop start in het binnenzwembad de Vliet, waar 100 (jeugd 6-10 jaar), 250 (jeugd 10-15 jaar), 500, of 1000 meter wordt gezwommen. Het hardloopparcours is een ronde van 2.5 km rondom het sportcomplex en dient 1x (jeugd), 2x of 4x worden afgelegd. Van start tot finish Bij je aanmelding krijg je een tasje met jouw startnummer voor de wissel. Hierin doe je je loopschoenen, startnummer en eventuele kleding voor het lopen (Tip: bevestig je startnummer aan een elastische band). Deze tas leg je tegen de muur tegenover de baan waar je zwemt. Als je je meldt bij de baan waar je voor het zwemmen bent ingedeeld krijg je daar een gekleurde badmuts. Als je nog 50 meter moet zwemmen (1x heen en weer)krijg je een signaal van de banenteller. Bij het verlaten van het water geef je je badmuts aan de banenteller. Na het zwemmen pak je jouw tas mee en loop je via de nooduitgang naar buiten waar een aantal tenten op een rij staan dit is de wissel zone, hier kan je je loopschoenen en eventueel kleding aantrekken. Je zwembrilletje en eventueel je eigen badmuts stop je in de tas. Deze kan je na de finish weer op halen. Je loopt door de tenten richting het Bastion hotel. Aan het eind rechtsaf richting de parkeerplaats bij het buitenbad De Vliet. Via die parkeerplaats loop je naar het fietspad langs de Voorschoterweg. Daar begint de loopronde. Als je van hier steeds de eerste rechts neemt kom je weer terug bij het Bastion hotel. Aan het einde van iedere ronde krijg je een gekleurd haarelastiekje. Hiermee laat je zien hoeveel ronden je hebt gelopen. Voor iedere volgende ronde loop je rechtdoor via het fiets pad. Heb je je laatste ronde gehad, dan ga je voor het hotel rechtsaf richting de finish. Voor de jongste deelnemers De jongste deelnemers zwemmen 100 meter (4 baantjes) en voor hen is er een parcours van maximaal een kilometer op het terrein van het zwembad afgezet. Om hieraan mee te doen moet een deelnemer (tenminste) in het bezit zijn van zwemdiploma A. Tijdens het lopen, mogen ouders als dat gewenst is meelopen als begeleiding.


PROGRAMMA

Vanaf 8.45 kun je je aanmelden bij het aanmeldbureau. Deze is te vinden achteraan de entreehal van het zwembad. De kleedkamers zullen vanaf dan ook geopend zijn.

starttijdzwemafstandloopafstandcategoriekosten
09.30 uur250 meter2,5 km.jeugd (10-15 jaar)€4,-
09.45 uur1000 meter10 km.17 jaar en ouder€12,-
09.50 uur500 meter5 km.15 jaar en ouder€8,-
10.20 uur100 meter1 km.jeugd (6-10 jaar)€4,-

PARKEREN

Vanwege de werkzaamheden rondom het gebouw zal het parkeren in ieder geval niet vlak voor de deur zijn. Bij het oprijden van het terrein is het parkeerterrein aan de rechterkant te vinden. Vanaf daar tot de ingang van het bad is het ongeveer 200 meter lopen. Fietsen kunnen wel voor de ingang worden gestald.


ADRES

Marie Diebenplaats 104 2324 NG Leiden


INSCHRIJVEN

UPDATE 26-03-2024 De inschrijving voor de zwemloop is gesloten en we zitten helemaal vol! Inschrijven op de dag zelf is dan ook niet meer mogelijk.
UPDATE 27-03-2024 Alle inschrijvingen zijn verwerkt en de baanindeling is bekend.
Inschrijven kan via onderstaande knop tot en met 23 maart. Als er nog plek beschikbaar is, dan is inschrijven op de dag zelf ook mogelijk. Er komt dan 3 euro bovenop het inschrijfgeld. Mocht je onverhoopt toch niet mee kunnen doen, dan kun je je afmelden door een mail te sturen naar zwemloop@zvl-1886.nl.


UITSLAGEN EN FOTO´S

We kijken terug op een geslaagde eerste editie! 
Bekijk hieronder de uitslagen en de foto´s.


VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Wil jij helpen bij het organiseren van de zwemloop? Van 9:00 tot 11:30 kunnen we alle hulp goed gebruiken. Gebruik de knop hieronder om je op te geven!


PARTNERS

Deze zwemloop wordt mede mogelijk gemaakt met de steun van onze partners:

                         

Back To Top