Ga naar hoofdinhoud

IN MEMORIAM: WIM VAN BELKUM

Op 9 december 2021 is op 89 jarige leeftijd Wim van Belkum overleden. Voor velen beter bekend als opa van Belkum en meer dan vijftig jaar vrijwilliger binnen de club. Begonnen bij de Leidsche Golfbrekers en alle fusies meegemaakt tot ZVL-1886.

Opa van Belkum was handig, maakte de banken voor wedstrijden, maar was ook jurylid bij zwemwedstrijden en waterpolocoach van jeugdteams. Later kwamen daar ook bestuurlijke taken bij, zoals secretaris en voorzitter van de zwemcommissie. Door de jaren heen was Wim te vinden in het clubhuis om te klussen, bardiensten te draaien en schoon te maken. Hij was betrokken bij grote clubevenementen, maar ook als iemand uitviel nam Wim de training over. Hij was speaker bij zwem- en waterpolowedstrijden. Door weer en wind ging Wim wedstrijden van (klein) kinderen bekijken als trouwe supporter, indien mogelijk op de fiets. Niets was te gek.
De laatste jaren was Wim te vinden achter de kassa bij het leszwemmen en bij de thuiswedstrijden van de dames en de heren. Voor iedereen altijd een vriendelijk woord, betrokken en belangstellend.

Het bestuur en leden van ZVL-1886 wensen zijn familie alle sterkte toe.

Back To Top