Ga naar hoofdinhoud

IN MEMORIAM: Hennie Blansjaar

Maandag 25 juli waren vele leden van onze vereniging aanwezig bij de afscheidsplechtigheid op begraafplaats Rhijnhof. Henny was niet alleen (dubbel) Lid van Verdienste maar was vooral een fijne man die iedereen kende. Oud-voorzitter Wim Bergman heeft het tijdens de afscheidsplechtigheid mooi verwoord: “Het leek of Henny er altijd was. Dat kwam door hoe hij was. Hij begroette iedereen alsof hij hen al jaren kende. En…. hij kende ook praktisch iedereen. Hij had een fantastisch geheugen voor namen.

Vanaf de jaren 80 was hij actief bij de vereniging. Hij was lid van de waterpolocommissie en heeft jarenlang het beheer van de materialen zoals beheer ballen, tijdklokken, tablets etc. op zich genomen. De Waterkeet, het clubhuis bij zwembad De Zijl is gebouwd rond 1985. Toen na de opening bleek dat het beheer van het clubhuis moeizaam verliep stapte Henny naar voren. Hij ging helpen en stopte er zoveel tijd in dat hij een soort beheerder werd. Een beheerder die bovendien – samen met zijn vrouw Marianne – maaltijden verzorgde voor teams. Vermaard zijn de Kerstdiners voor de selectieteams. Maar ook Hutspot voor de Taptoe deelnemers.

Naast lid van de waterpolocommissie en beheerder van de Waterkeet was hij vooral ook Supporter.  Hij hield van het spelletje en de mensen. Hij is vanaf het begin van de startgemeenschap ZVL (de Zijl, Vivax en LZ) van de dames nauw betrokken geweest. Hij ging mee naar uitwedstrijden en de Europacupwedstrijden. Maar alle teams kregen zijn aandacht. Henny knipte ook alles uit wat in regionale en landelijke kranten over de club verscheen en verzamelde dat en maakte aan het eind van het seizoen een knipselboek.

Wij zullen Henny missen en hem blijven herinneren als een fijn mens die veel voor onze vereniging heeft betekend. Moge hij rusten in vrede.

Namens het bestuur en met dank aan Wim Bergman.

Back To Top