skip to Main Content
ZVL-1886 OP LANDELIJKE JEUGDDAG TRIATHLON

ZVL-1886 OP LANDELIJKE JEUGDDAG TRIATHLON

Door A. Kamer

Afgelopen 10 November was de eerste Landelijke Jeugd-dag voor Triathlon georganiseerd door de NTB op ‘het’ Papendal. Bij de 112 aanwezige kinderen tussen 6-19 jaar waren ook onze jonge toppers Hugo, Teun en Tycho.

Het dagvullende programma begon met mountainbiken en een wisseltraining. De kinderen werden op leeftijd ingedeeld in verschillende groepen, waarna ze met de trainers op pad gingen. Het was niet heel warm, zo rond de twee graden, maar de zon maakte een hoop goed. Na anderhalf uur kwamen de groepen weer binnen druppelen met vooral glimlachende kinderen en rode wangen. Snel even omkleden, het blijft tenslotte triatlon, om het programma te vervolgen met een drietal spelletjes programma in de Multi-hal.

Hierna volgde een korte lunch, uitgedeeld door de mascottes Trisha en Tristan, om daarna met twee bussen naar het zwembad te vertrekken. Voor de aanwezige ouders was er een parallel programma georganiseerd wat bestond uit een drietal lezingen ‘Sportouder een vak apart’ , ‘Jeugdtriathlon en Voeding’ en ‘jeugdtriathlon en NTB’. Alle drie zeer interessant en druk bezocht door de meer dan 85 aanwezige ouders, begeleiders en trainers.

Na het zwembad kwam iedereen weer bijeen in de Multi-hal en werd er afgesloten met een estafette onderdeel. Hiermee werd de kalender van het Jeugd en junioren circuit voor 2020 onthuld. Na een afsluitend praatje kreeg iedereen nog een bidon en ging moe maar voldoen naar huis. Tot april dan is de volgende Jeugddag!

Back To Top