skip to Main Content
ZEELANDWEEKEND

ZEELANDWEEKEND

Tekst: Natasja Sierag
Foto’s: Maarten Angenent, Erica Blokhuis

Afgelopen weekend hebben we in Zeeland mee gedaan met de 47ste Ganzetrek en de 48ste Kanaalrace.

Ook dit jaar logeerden we op minicamping Wisse in Meliskerke. Sommigen in hun tent (de bikkels) en anderen in een gehuurde stacaravan. Vanwege de slechte weersvoorspelling startte de wedstrijd zaterdag ruim een half uur eerder. Gelukkig was iedereen ruim op tijd aanwezig, dus dat leverde geen problemen op.  Zaterdag zwom Anne Roos de 1 km vrij en de 500 ss. Maarten en Kristiaan zwommen de 1 en 2 km vrij. Lola zwom de 500 vrij (tweede plaats) en de 500 ss (derde plaats). We hebben tijdens de wedstrijd één flinke regenbui gehad en voor de rest af en toe een spatje regen. Soms brak zelfs de zon door. Dus gelukkig kon de wedstrijd doorgaan en hadden de weermannen dit keer geen gelijk. Het water was flink aan de koude kant, 17 graden maar deze echte open waterbikkels hadden er geen last van.

Na de wedstrijd hebben we vanwege het slechtere weer dit jaar niet gebarbequed maar zijn we in het mooie Zoutelande gaan eten bij de pizzeria.

Zondagochtend scheen de zon en hebben we heerlijk met elkaar buiten ontbeten. We werden verwend door Anne Roos haar vader met gebakken eieren met spek. Na het ontbijt gauw de tenten afgebroken en de caravans opgeruimd en vertrokken naar Vlissingen. Daar beten Kristiaan en Maarten het spits af met de 1 km vrij Masters. Kristiaan kwam als 1ste uit het water en Maarten werd netjes 5de in zijn leeftijdscategorie. Anne Roos zwom de 1 km vrij sneller dan de dag ervoor en werd netjes negende. Lola zwom de 500 vrij en werd knap 1ste. Het water was vandaag iets warmer 18.2 graden en de zon was vaak aanwezig dus we genoten van een heerlijk dagje. Voor de tweede ronde doken Maarten en Kristiaan het water in en zwommen de 2 km vrij. Anne Roos zwom een zeer goede 500 ss en Lola haalde alweer een prijs en werd 3de op de 500 ss.

Langzaam aan ruimde iedereen zijn spulletjes op en vertrok iedereen richting huis. Het was een geslaagd weekend met zeer veel gezelligheid en mooie prestaties.

Back To Top