Skip to content

Welkom bij ZVL-1886, waar we streven naar een veilige en ondersteunende omgeving voor al onze leden. Onze Veiligheidscommissie is verantwoordelijk voor veiligheid, inclusiviteit, sportiviteit en diversiteit binnen de vereniging. En onze vertrouwenscontactpersonen spelen een cruciale rol in het waarborgen van deze veiligheid. Zij bieden een vertrouwelijke ruimte voor al onze leden, waaronder spelers, coaches, ouders en vrijwilligers.

Je kunt altijd bij de vertrouwenscontactpersoon terecht om meldingen te doen waarvan jij vindt dat er een grens van jou of een ander overschreden is.

Voordat we ingaan op de rol van onze vertrouwenscontactpersonen binnen de Veiligheidscommissie, willen we benadrukken dat in veel gevallen meldingen anoniem kunnen blijven. Echter, er geldt meldplicht bij strafrechtelijk (seksueel) grensoverschrijdend gedrag en wanneer de veiligheid van de melder of de omgeving in het geding komt.

Na afloop van het gesprek met een vertrouwenscontactpersoon wordt er altijd een verslag gemaakt richting het bestuur, maar dit kan geanonimiseerd worden wanneer er geen sprake is van strafrechtelijk (seksueel) grensoverschrijdend gedrag of wanneer de veiligheid van de melder of de omgeving in het geding komt. Het verslag wordt altijd eerst met de melder besproken.

ONZE VERTROUWENSCONTACTPERSONEN

 • Bieden vertrouwelijke en ondersteunende gesprekken voor leden die zich zorgen maken over veiligheid, integriteit, gedrag, of welzijn binnen de vereniging;
 • Luisteren en beoordelen naar problemen, zorgen, klachten, en andere aangelegenheden van leden;
 • Adviseren over mogelijke stappen en oplossingen om problemen aan te pakken;
 • Verzekeren vertrouwelijkheid in behandeling van de identiteit van degenen die contact opnemen met uiterste vertrouwelijkheid (dit is niet mogelijk wanneer er sprake is van strafrechtelijk (seksueel) grensoverschrijdend gedrag of wanneer de veiligheid van de melder of de omgeving in het geding komt);
 • Werken samen met de Veiligheidscommissie om passende maatregelen te nemen en problemen aan te pakken indien nodig;
 • Dragen bij aan preventieve maatregelen  door bijvoorbeeld voorlichtingsinitiatieven in te zetten om de bewustwording binnen de vereniging te vergroten;
 • Rapporteren periodiek aan het bestuur over ontvangen zorgen en klachten. Verslaggeving in het jaarverslag over de hoeveelheid meldingen en informatie rondom de preventie van grensoverschrijdend gedrag.

Soms is het lastig om te bepalen of je contact zoekt met een vertrouwenscontactpersoon.

Hierbij een aantal voorbeelden:

Onze vertrouwenscontactpersonen

Dorien Klaassen
Alida Olijve
Marloes Kijzers
Ellen Pronk - Zwetsloot
Daniëlle Wijnolst
Biurakn Hakhverdian
Kirsten Park

Ook vertrouwenscontactpersoon worden én bijdragen aan een veilig sportklimaat bij ZVL-1886? Neem contact op met Kirsten Park, voorzitter van onze Veiligheidscommissie via een e-mail aan veiligheidscommissie-wp@zvl-1886.nl.

Om de rol als vertrouwenscontactpersoon effectief te vervullen, beschikken onze interne vertrouwenscontactpersonen over:

 • Een afgeronde cursus voor vertrouwenscontactpersonen van het NOC*NSF
 • Een geldige VOG van maximaal 2 jaar oud
 • Empathie en begrip voor de gevoelige aard van de functie
 • Goede luister- en communicatievaardigheden
 • Het vermogen om onpartijdig en objectief te handelen
 • Respect voor vertrouwelijkheid en privacy
 • Samenwerking en coördinatievaardigheden met de Veiligheidscommissie en het bestuur

Belangrijk om te weten is dat wanneer je contact opneemt met onze vertrouwenscontactpersonen het de bedoeling is om een afspraak te maken en niet direct de (gehele) melding te plaatsen. Zij nemen graag de tijd en moeite om je te woord te staan en samen te spreken over het grensoverschrijdende gedrag.

Je kunt onze vertrouwenscontactpersonen bereiken via de e-mail op vertrouwenspersoon@zvl-1886.nl of via het contactformulier (onderwerp vertrouwenspersoon). Als je een voorkeur hebt voor iemand, schrijf ook deze naam in het berichtenveld!

Back To Top