skip to Main Content
TOP TRIATHLONWEEKEND VOOR ZVL-1886

TOP TRIATHLONWEEKEND VOOR ZVL-1886

De Leidse triatleten lieten zich dit weekeinde van hun sterkste kant zien, zowel in Almere als in Ter Aar. In de eerste ronde van de teamcompetitie pakten de heren van ZVL-1886 de eerste plaats. Ingrid Eelkema schreef de triatlon van Ter Aar op haar naam.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 49d54206-abab-4d89-900b-b1c89239f582-768x1024.jpg

De tijdritserie opzet van Ter Aar betekende dat geen enkele triatleet tactisch kon racen. Niemand wist tijdens de race waar hij of zij lag in het veld. Volle bak, dat was het enige devies. Met klinkend resultaat voor Ingrid Eelkema op de kwart triatlon. Met haar tijd van 1.58,55 over 1 kilometer zwemmen, 40 fietsen en 10 lopen pakte ze niet alleen de overwinning, maar ook het jaren oude parcoursrecord. In Ter Aar was ook succes voor Gerard van Egmond. Hij was de snelste in de categorie 40+.

Teamcompetitie
In Almere Haven troffen alle divisieteams elkaar voor het eerst dit seizoen. Elk team moest gezamenlijk de 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer afleggen, waarbij de tijd van het derde teamlid bepalend was. Drie Leidse ploegen waren opgesteld, voor het eerst in het gloednieuwe tenue van ZVL-1886. In de 2eDivisie onderstreepten Niels Ros, Lorenzo Sinteur, Patrick van der Zande en Paul Langelaan hun ambitie om dit seizoen de superpromotie naar de Eredivisie te pakken. Met hun eerste plaats lieten ze TV Dordrecht en het Nijmeegse Cerberus achter zich. 

In hun element
Na een zwaar zwemonderdeel in het 14 graden koude Gooimeer was het podium voor de ZVL-heren nog allerminst in zicht. Op de aansluitende tijdrit op de Gooimeerdijk kwamen ze duidelijk meer in hun element. Met een gemiddelde van ruim 39 km/u verdampte hun achterstand op de concurrentie. De twee afsluitende looprondes gingen in een gemiddelde tijd van 3.08 per kilometer. Goed voor een eindtijd van 1.01,24: dertien seconden voor TV Dordrecht.

Dames
Ook Francien Bouwmeister, Luca Marie Kastner, Marijke Stallinga en Esther Geerlings kwamen uit in de 2eDivisie. In formatie zwemmen ging niet vlekkeloos, maar dat schoonheidsfoutje poetsten ze weg met een strakke tijdrit bij een aantrekkende wind. Door elkaar ook goed te helpen op het looponderdeel pakten ze een mooie zesde plaats in de eindklassering, dicht op de nummers vier en vijf.

Scherp
Niet elk team bleek even scherp aan de start. Met name het zwemmen in het koude open water was voor heel wat teams een uitdaging. Enkele teams raakten elkaar door de stress vanwege de kou kwijt. In de ploegentijdrit gingen enkele fietsers onderuit. Op het looponderdeel moesten sommige triatleten het een ambitieuze indeling bekopen met een inzinking. Zo niet de Leidse heren in de 3eDivisie. Hanjo Hoogendoorn, Andrei Croitoriu, Sebastiaan Rust en Ingmar Kooman lieten in het zwemmen, fietsen en lopen zien dat gericht trainen en teamwork zich uitbetaalt. Op alle onderdelen dekten ze elkaars zwakke plekken af, met een 19e plaats te midden van 22 ploegen als eindresultaat. De volgende teamcompetitiewedstrijd is op 8 juni in Weert.

Back To Top