Ga naar hoofdinhoud

PROMOTIE, PROMOTIE EN NOG EENS PROMOTIE VOOR TRIATHLONTEAMS VAN ZVL-1886

Tekst Sleutelstad
Foto’s ZVL-1886

De hoogste triatlonteams van ZVL-1886 doen dit seizoen goede zaken. Zowel het dames- als herenteam in de tweede divisie promoveerden gisteren naar de eerste divisie. De twee teams in de derde divisie staan er goed voor om volgende week allebei naar de tweede divisie te promoveren. Gisteren in Roermond verschenen de vier teams aan de start op de ‘dubbele supersprint’. Dat betekent als team 250 meter zwemmen, 10 kilometer lopen, 2,5 kilometer lopen en dat dan nog een keer.

Voor de heren in de tweede divisie was het belangrijk om niet op de grens racen. Geen risico’s nemen maar wel een goed resultaat behalen. Het lopen van dit team is het sterkste onderdeel dus het was belangrijk om bij het zwemmen en fietsen niet te veel te verliezen om het daarna met het lopen goed te kunnen maken. Dat lukte goed voor atleten Niels en Patrick en resulteerde in de snelste looptijden van de dag. Alles bij elkaar eindigde het team op de vierde plek. Dat was genoeg was voor seizoenswinst in het klassement na één tweede en twee eerste plaatsten in eerdere wedstrijden.

Als laatste op de dag mochten de dames tweede divisie van start. Op de fiets in de eerste ronde wisten alle dames van ZVL zich bij de kopgroep te voegen. Leone pakte vervolgens tijdens het lopen de koppositie die zij niet meer uit handen heeft gegeven de rest van de race. Daarachter bleef het nog spannend, met wisselende positionering. Laura kwam als derde over de finishlijn gevolgd door Hannah op een vijftiende plaats en Anke op een twintigste plek. Met deze uitslag wonnen de dames van ZVL de wedstrijd, wat resulteert in promotie naar de eerste divisie volgend jaar.

Snelste
Eerder op de dag waren in Roermond ook de wedstrijden in de derde divisie. ’s Ochtends gingen als eerst de heren van start. Jimmy en Corentin hadden zich al heel snel in de voorhoede van de wedstrijd genesteld. Jimmy pakte in de tweede ronde een voorsprong die hij niet meer uit handeng gaf. Samen met de punten van Michael en Martin pakte de team overwinning. Door deze sterke wedstrijd promoveren de de mannen hoogstwaarschijnlijk volgende week tijdens de laatste wedstrijd in Nijmegen.

Daarna starten de dames derde divisie. Silke ging er als een speer van door en was als eerst het water uit. Ze zette daarbij de beste zwemtijd van de dag neer. Voor zowel de dames als heren! Op de fiets werd Silke vergezeld door Tessa en Tamar. De ZVL dames leiden de wedstrijden bij de start van het eerste looponderdeel. Er waren nog een aantal sterke dames die zich in de strijd hebben gemengd, maar Tamar trok aan het langste eind. De rest van de dames volgde knap op een derde (Silke), vierde (Tessa) en zevende plek (Simone). Dit resulteerde in de winst voor ZVL. Ook voor hen staat promotie volgende week op het programma.

Back To Top