skip to Main Content
LEIDEN LIVE.TV

LEIDEN LIVE.TV

Leiden Live.tv publiceerde onlangs een artikel van Erik van Leeuwen  (artikel uit MANMEER! http://www.waterpolo.nl).

EEN DONKERE SCHADUW OVER LEIDSE FUSIE

In tien maanden tijd hadden de besturen van De Zijl Zwemsport en LZ1886 het voor elkaar. De twee Leidse zwemclubs, met beide een rijke waterpolohistorie, smolten in juli in elkaar tot ZVL-1886. De inkt van de pen, waarmee de fusieovereenkomst werd ondertekend, was nog niet droog of de zedenzaak diende zich aan.“We hebben maar heel even op de roze wolk gelopen.”

“Het is elke keer weer schrikken als er nieuws naar buiten komt”, zegt ZVL-voorzitter Frans Pot als hij het over ‘de zaak’ heeft. In juni werd clubicoon Koen P. opgepakt vanwege grensoverschrijdend gedrag. Pot heeft zojuist weer journalisten van diverse media te woord moeten staan. Er is een rechtszaak op komst, er zijn nieuwe ontwikkelingen. Pot, die in 2016 voorzitter werd van De Zijl, loopt niet weg voor zijn verantwoordelijkheid. “Ik probeer zo open en transparant mogelijk te zijn.”

Al maanden houdt het de club in de greep. Hij begrijpt dat een verhaal maken over de fusie niet los gezien kan worden van de zedenaffaire. ZVL is in het hart geraakt. “Het raakt de club heel diep”, vertelt Pot. “Alles was verweven met elkaar. Het heeft een gigantische wond geslagen. Tot op de dag van vandaag is de pijn voelbaar.”

Lees de rest van het artikel verder op Leiden Live.tv.

Back To Top