skip to Main Content

IN MEMORIAM: FRITS WELLING

Tot onze grote schrik ontvingen wij het bericht dat Frits Welling op 70 jarige leeftijd tijdens zijn vakantie in Spanje is overleden.

Frits behoorde tot de jonge groep waterpolo spelers, die in de jaren 70 ervoor zorgde dat de Zijl (later Zijl/LGB) promoveerde van de tweede klasse naar de hoogste klasse in Nederland. Na zijn carrière als speler was Frits Welling succesvol als trainer/coach van het hoofdklasse team van de Zijl/LGB. Recent ontving hij een koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de samenleving.

Het bestuur en leden van ZVL-1886 wensen zijn familie heel veel sterkte.


VANUIT DE POLOMASTERS ONTVINGEN WIJ DE VOLGENDE OPROEP

Onlangs bereikte ons het bericht dat Frits Welling op 70-jarige leeftijd is overleden. Frits was een markante persoonlijkheid en een zeer bekende verschijning in de waterpolowereld.

Frits heeft ruim 13 jaar in Heren 1 van de Zijl/LGB gespeeld. Na zijn spelersloopbaan is hij jarenlang succesvol geweest als hoofdtrainer van De Zijl en Vivax. Met de Zijl speelde hij Europa Cup en bereikte met Vivax het hoogste niveau. Menig speler heeft bijzondere herinneringen aan de vele internationale tripjes onder leiding van Frits. De laatste jaren was Frits regelmatig aanwezig in het zwembad als coach van de masters, ter ondersteuning van de jeugd en om zijn kleinzoon Mila aan te moedigen. In 2016 is Frits benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Helaas zijn er restricties ten aanzien van de uitvaart. Als polomasters willen wij graag alle (oud-)poloers, clubleden en bekenden uitnodigen om een erehaag te vormen bij de Zijl op vrijdag 20 augustus a.s. vanaf 11.30 uur. Frits zal tussen 11.45-12.00 uur langs de Zijl rijden en zo kunnen we hem een laatste eerbetoon geven met 1 minuut stilte gevolgd door een luid applaus.

Komt allen!

Back To Top