Skip to content

IN MEMORIAM: KEES VAN DER MOOLEN

In Memoriam: Kees van der Moolen (21 juni 1947-26 maart 2024)

Met diepe droefheid herdenken wij Kees van der Moolen, een verenigingslid uit een echte Zijlfamilie, wiens leven doordrenkt was van liefde voor zijn sport: waterpolo. Met een lidmaatschap van 60+ jaar is Kees tot op het laatst betrokken geweest bij de vereniging.

Eind jaren 1960 en begin 1970 was Kees een selectiespeler van het eerste team van de Zijl/LGB. Na zijn actieve spelers carrière heeft Kees in diverse bestuursfuncties geacteerd. Hij is voorzitter geweest van De Zijl/LGB en een gewaardeerd lid van de financiële commissie van de KNZB.

Kees stond bekend als deskundig en vooral een verbindend voorzitter. Hij was principieel en standvastig, maar wist dit met zijn charme te combineren, waardoor hij veel wist te bereiken. Ook was hij als penningmeester onderdeel van het bestuur van de LSF (Leidse Sport Federatie) in de jaren tussen 2000 en 2009. Kees was bekend om zijn oplossingsgerichtheid, maar ook zeker een hoeder van goede verstandhoudingen.

Onder zijn leiding en samen met Jan Breedeveld werd in 2004 – 2005 het initiatief genomen tot de oprichting van ZVL (De Zijl/Vivax/LZ 1886), een club die aanvankelijk alleen voor vrouwen- en meisjeswaterpolo was bedoeld. Indirect was hij dus verantwoordelijk voor de vele successen van de startgenootschap ZVL.

Zijn betrokkenheid bij de bouw van het nieuwe sportcomplex De Vliet was van onschatbare waarde. De overleggen met de gemeente en het projectteam over het zwembad waren voor hem en voor het topwaterpolo in Leiden van levensbelang. Mede door hem is er nu een topzwembad van 25 x 35 meter met grote tribunes.

Als weduwnaar van Gonnie heeft Kees een onuitwisbare indruk achtergelaten in de levens van zijn kinderen. Familie en de zwemvereniging waren voor Kees de essentie van zijn bestaan. Zijn nalatenschap strekt zich uit over meer dan zijn sportieve prestaties; het reikt tot in de harten van degenen die hij heeft geïnspireerd en liefgehad.

Back To Top