skip to Main Content

DIPLOMAFEEST IN HET VIJF MEIBAD!

Meer dan 100 stralende gezichten op de laatste dag van november. Zaterdagochtend verdienden 43 kinderen hun A-diploma, 32 kinderen hun B-diploma en 27 kinderen hun C-diploma. Geweldig om te zien hoe de A-diploma kandidaten al onder water door een gat hebben leren zwemmen, de B-diploma kinderen maar liefst 150 meter schoolslag en rugslag moeten zwemmen en toch ook al grote stukken borstcrawl en hoe de C-diploma kandidaten allemaal, ogenschijnlijk moeiteloos, 100 meter  met kleding hebben gezwommen.

De gezellige tribune in het Vijf Meibad zat drie uren vol met toeschouwers die met grote belangstelling de verrichtingen van hun (klein)kinderen volgden. Alle kinderen hebben met goed gevolg aan de zwemdiploma vereisten voldaan. Iedereen geslaagd. Dat betekende 102 blije kinderen, honderden trotse ouders en familieleden en een groot compliment voor het vrijwilligersteam die de zwem ABC lessen verzorgen in het Vijf Meibad.

ZVL-1886 is niet alleen een grote zwem- waterpolo en triathlonvereniging. De vereniging verzorgt in het Vijf Meibad in Leiden Zuid en zwembad de Zijl in Leiden Noord heel veel zwemlessen. In beide zwembaden verzorgt de verenging het zwemexamen volgens de normen van het Zwem-ABC (de nationale zwemdiploma’s A, B en C) en daarnaast ook het Superspetters programma van de KNZB. Aan de ouders de keuze. De zwemdiploma’s A en B zijn waardevolle tussenstappen en met een compleet ZwemABC op zak zijn de kinderen echte watervrienden geworden. Er wordt tijdens de zwemlessen aandacht besteed aan allerlei oefeningen in diep water zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en op de kant klimmen en naar de bodem gaan. Deze vaardigheden leert een kind om in onverwachte situaties zich te kunnen redden en om plezier te hebben in het water. En als je dan ook 100 meter met kleren aan kunt zwemmen dan heb je dat duidelijk bewezen. Na de zwemlessen voor de diploma’s kan je bij ZVL-1886 natuurlijk verder gaan om alle zwemslagen goed te beheersen en plezier te beleven aan wedstrijdzwemmen of waterpolo of triathlon.

Back To Top