skip to Main Content
DANIEK GOUD, ZILVER EN BRONS OP INTERNATIONALE WEDSTRIJD

DANIEK GOUD, ZILVER EN BRONS OP INTERNATIONALE WEDSTRIJD

Dubbel goud voor Daniek in het Belgische Seraing!
Bij de Meeting de Janus werd zij eerste op de 50m vrij en 50m vlinderslag, won zij zilver op de 50m school en brons op de 100m vrije slag.

Thimo, Guus, Noë, Babet, Rachel, Meygan, Delilah, Anne Roos, Daniek en Cidra vertrokken vrijdagmiddag onder bezielende leiding van Scott, Eric en Erica richting België. Daniek en Meygan schreven ieder een verslag van het weekend:

Op vrijdag 25 januari ’19 gingen we in groepjes in de auto richting Seraing in België. Het was erg donker onder weg en we moesten over allerlei slingerende weggetjes met veel bochten. We waren eerst bijna verdwaald, dachten we. Maar toen bleek dat we al voor het huisje stonden. Toen we binnen waren hebben we een kamer uitgezocht waar we gingen slapen. Nadat we nog iets hebben gegeten, hebben we nog lang gekletst en daarna zijn we gaan slapen. Om 5.50 uur werden we op zaterdag wakker gemaakt. Na het ontbijt gingen we naar het zwembad, dat was ongeveer een half uur rijden. Het was heel druk in het zwembad. Na het inzwemmen gingen we ons klaar maken voor de series. We hebben allemaal PR’s gezwommen. In de middag waren er nog finales. Ik bleef met Scott in het zwembad en heb de 50m vrije slag en de 50m vlinderslag gezwommen. Als ik bij allebei de afstanden mijn tijden zou verbeteren, beloofde Scott dat hij een taart voor me ging bakken. Dat is gelukt. In het huisje hebben we macaroni gegeten en verstoppertje gespeeld met iedereen door het hele huis. ’s Avonds hebben een paar kinderen Wie is de mol? gekeken. 

Op zondagochtend moesten we weer vroeg op staan om naar het zwembad te gaan. Ik zwom de 50m rugslag, 50m schoolslag en 100m vrij. Van alledrie de slagen mocht ik ’s middags de finale zwemmen. Wat ik heel leuk vond is dat je naam werd omgeroepen, ook in het Frans en er was veel muziek. Op de terugweg hebben we iets gegeten bij de McDonald en daarna stonden onze ouders te wachten bij het Vijf Meibad. Het hele weekend was super gezellig! Bedankt Scott, Erica & Eric!
Groetjes, Daniek

Op 25 januari gingen we eindelijk naar Seraing (België). Na afscheid te nemen van iedereen stapte wij de auto in. Eindelijk aangekomen in het huis waar wij dat weekend overnachtten hadden we en een kamer uitgezocht en gingen we nog even wat eten, daarna moesten we eigenlijk slapen maar dat werd bij ons een soort van slaapfeestje, ik sliep op een hele gezellige kamer met Cidra, Rachel en Daniek.

De volgende ochtend moesten we weer vroeg op (5:50 uur) om naar het zwembad te gaan moesten we ongeveer een half uurtje rijden. Het zwembad was ontzettend groot en het zag er allemaal heel internationaal uit. Er hingen allemaal vlaggen van de landen die meededen en alles werd Frans gesproken, bij de voorstart hoorde je haast je naam niet want ze zeiden het allemaal heel anders. Wij waren niet de enigste die mee deden ook zwemmers uit België ,Duitsland, Polen, Italië en Frankrijk deden mee met de wedstrijd. Voordat we gingen inzwemmen kregen we allemaal een badmuts, zo waren we goed herkenbaar tussen al die mensen. Het was heel vet want als je ging starten kwam er een groen lichtje uit het startblok en je tijd kwam gelijk op het bord!

Na een lange dag in het zwembad gingen we terug naar het huisje, niet allemaal, Daniek ging nog finales zwemmen. Terwijl Daniek nog zwom waren wij leuk spelletjes aan het doen en lekker aan het chillen. In de avond aten we macaroni en gingen we met z’n alle verstoppertje spelen (wat niet helemaal goed ging haha!). De laatste dag in België was aangebroken. Daniek zwom weer finales en wij kwamen nog even kijken .De reis naar huis was weer erg gezellig, we gingen nog lekker langs de Mac om het weekend leuk aftesluiten.

Ik vond het een heel erg leuk weekend Erica, Eric en Scott heel erg bedankt!
Groetjes Meygan

De foto’s van Eric Geelen vind je hier.


Mocht je bezwaar hebben tegen plaatsing van een foto van jezelf, je zoon of dochter, dan kun je ons te mailen op privacy@zvl-1886.nl  De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd. Meer informatie over de AVG en hoe wij deze voorlopig zullen hanteren, vind je hier.

Back To Top