skip to Main Content

Met SuperSpetters zwemles leren kinderen op een veilige, snelle en leuke manier zwemmen! SuperSpetters is de zwemles methode van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) waarbij kinderen op een leuke manier goed leren zwemmen en er veel aandacht is voor persoonlijk contact. Ook ouders worden goed op de hoogte gehouden van het leertraject.

Wanneer een kind twee keer per week zwemles heeft, kan het al in 10 maanden het KNZB zwemdiploma behalen en zwemvaardig (vergelijkbaar met zwemdiploma C) zijn. Dit is een inschatting en zeker geen garantie! Ieder kind is anders en leert op zijn of haar eigen snelheid. Op de site van de KNZB is nog meer informatie over over het programma te lezen: www.superspetters.nl

ZVL-1886 biedt deze lessen op de volgende dagen en tijden aan:

Zwembad De Zijl

Donderdag Zaterdag 
17.00 - 17.40 uur08.00 - 08.40 uur
17.40 - 18.20 uur08.40 - 09.20 uur
18.20 - 19.00 uur09.30 - 10.10 uur
10.10 - 10.50 uur

Opbouw zwemlestraject

In de eerste fase van de zwemles raken kinderen gewend aan het water. Na deze fase staan de borstcrawl en rugcrawl centraal. Dit zijn voor veel kinderen natuurlijke zwemslagen, die daardoor makkelijker aan te leren zijn. Later in het traject leren de kinderen de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. Verschillende survivalelementen, bijvoorbeeld de HELP-houding, hurksprong en draai lengte as worden al in een vroege fase aangeleerd. We vinden het namelijk belangrijk dat kinderen niet alleen goed leren zwemmen, maar dat ze zich ook kunnen redden in het water tijdens onverwachte situaties.

Gebruik materiaal

Tijdens de zwemlessen maken kinderen gebruik van een badmuts, zwembril en zoomers (kleine flippers). Hierdoor kunnen kinderen zich beter concentreren op het oefenen van de zwemslagen en leren ze sneller zwemmen. De ervaring leert dat kinderen het zwemmen met deze materialen erg leuk vinden.

De zoomers zorgen voor goede krachtige crawlbenen. De zwembril wordt alleen gebruikt bij oefeningen waarbij de zwemslagen worden aangeleerd of verbeterd. Alle vaardigheden waarbij onderwater oriëntatie en survival centraal staan worden zonder zwembril uitgevoerd. Omdat we het belangrijk vinden dat de kinderen zelf ervaren wat het water met hen doet, werken we niet met drijfmiddelen maar wel met hulpmiddelen.

Contributie

  
zwemtraining 1x per week€28.50 per maand
zwemtraining 2x per week€51.00 per maand
ouderzwemmen gelijktijdig met kind€25.00 per maand
inschrijfgeld (eenmalig)€12.50

Officieel zwemdiploma

De zwemlessen van SuperSpetters worden afgesloten met het KNZB zwemdiploma. Dit zwemdiploma betekent dat uw kind zwemveilig is. In Nederland is uw kind zwemveilig als het aan de eisen van het zwemdiploma C voldoet.

Back To Top