De Maresingel verandert op zondag 11 juni in een groot openluchtzwembad. Tijdens de elfde editie van de Speedo Swim-in Leiden gaan ruim 500 recreanten en wedstrijdzwemmers de sportieve strijd aan met het buitenwater en elkaar.

Vanuit het Huigpark gaan de zwemmers gedurende de hele dag te water voor verschillende wedstrijden en prestatietochten. De afstanden variëren van 250 meter tot drie kilometer. De wedstrijdzwemmers en triatleten strijden om podiumplaatsen en pr’s. De recreatieve zwemmers gaan voor een mooie prestatie in het Singelpark en een fraaie opbrengst voor het goede doel, Spieren voor Spieren. Voor studenten is de Maresingel de arena voor een heuse titelstrijd: het NK Studenten Open Water Zwemmen.

Kilometervreters
We hopen behalve de Leidse zwemverenigingen ook een recordaantal clubzwemmers, waterpoloërs en triatleten te verwelkomen, vanuit alle hoeken van Nederland en het buitenland. Behalve ervaren kilometervreters doen traditioneel ook veel recreanten mee aan Speedo Swim-in Leiden. Sterker nog, het merendeel van de deelnemers is prestatietochtzwemmer. Voor elke deelnemer is er dus een zwemprestatie op maat, van zeven jaar tot ruim voorbij de pensioengerechtigde leeftijd.

Zwem mee voor Spieren voor Spieren
Het is fantastisch dat we met z’n allen actief kunnen sporten. Dat is echter niet vanzelfsprekend voor iedereen. Daarom ondersteunen we Spieren voor Spieren. Speedo Swim-in Leiden heeft een eigen uitdagingspagina op de website van Spieren voor Spieren om voor dit goede doel geld op te halen. Hier kun je zelf een sponsoractie starten of een sponsoractie van een zwemmer of groep zwemmers steunen met een donatie.

Aan het einde van de zwemdag maken we het totale bedrag bekend én krijgt de persoon die het meeste sponsorgeld heeft opgehaald nog een klein presentje.
Meer informatie over de wedstrijden en prestatietochten of direct inschrijven? Dat kan via www.swiminleiden.nl.